26 Μαΐου 2014

Δίαιτα και συμπληρώματα διατροφής


Πολλές φορές προσπαθώντας να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά του χειμώνα ξεκινάμε υποθερμιδικές δίαιτες οι οποίες ίσως να έχουν κάποια αποτελέσματα αλλά συνήθως προσωρινά.  Στη πορεία έχουμε εξαντλήσει τον οργανισμό μας, νιώθουμε κουρασμένοι και πολλές φορές φτάνουμε στα άκρα προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές από την ξαφνική έλλειψη βιταμινών, απαραίτητων για τον οργανισμό.




Η εύκολη λύση για όλους είναι η λήψη πολυβιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής.  Η σωστή λήψη των συμπληρωμάτων βοηθά στην αποφυγή της αβιταμίνωσης.  Τί πρέπει όμως να προσέξουμε πριν καταλήξουμε σε αυτή τη λύση; 

  1. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κλινικό διαιτολόγο σας.  Είναι οι πλέον κατάλληλοι και οι μόνοι που μπορούν να εντοπίσουν τυχόν ελλείψεις του οργανισμού σε βιταμίνες και άλατα.  Θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στο σωστό συμπλήρωμα έτσι ώστε να πετύχετε το στόχο σας, μένοντας υγιής χωρίς ελλείψεις και ακολουθώντας μία σωστή διατροφή.
  2. Μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός των συμπληρωμάτων διατροφής είναι να συμπληρώνουν τη δίαιτα μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την κανονική, καθημερινή μας διατροφή.
  3. Προμηθευθείτε σκευάμαστα που έχουν αριθμό έγκρισης από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.  Αγοράζοντας τα συμπληρώματά σας από το φαρμακείο είσαστε σίγουροι για την εγκυρότητά τους.
  4. Σε κάθε συσκευασία πρέπει να αναγράφονται οι ποσότητες κάθε θρεπτικού συστατικού αναλυτικά, καθώς και η αναλογία της Προτεινόμενης Ημερήσιας Δόσης.  Η ΠΗΔ έχει σκοπό τη σωστή και ασφαλή λήψη των συμπληρωμάτων, έτσι ώστε να μην υπερβαίνονται τα επίπεδα ασφαλείας.

Στο pharmacyallday μπορείτε να βρείτε διατροφικά συμπληρώματα υψηλής ποιότητας, εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Για περαιτέρω πληροφορίες αλλά και για παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 211 0120316 ή στο www.pharmacyallday.com.  



 







Πηγές: www.efsa.europa.eu, www.eof.gr