26 Ιουνίου 2014

10 Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Κιλά του Σαββατοκύριακου


  1. 1. Ζυγιστείτε συχνότερα. Προσπαθήστε να ζυγίζεστε πιο συχνά, ή τουλάχιστον το πρωΐ της Παρασκευής και μετά το πρωί της Δευτέρας. Αν ο δείκτης έχει...ανοδικές τάσεις, ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι θα πρέπει να περιορίσετε τις "ατασθαλείες" του Σαββατοκύριακου! Για πιο έγκυρες μετρήσεις, προσπαθείστε να ζυγίζεστε μόλις ξυπνάτε. 


  1. 2. Πιο πολλά υγιεινά γεύματα με μέτρο. Δεδομένου ότι το Σαββατοκύριακο έχετε περισσότερο χρόνο να ετοιμάσετε το γεύμα σας, γιατί να τρώτε έτοιμα φαγητά; Αφιερώστε λίγο χρόνο να ετοιμάσετε και να απολαύσετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης. Επίσης, προτιμήστε τροφές χαμηλές σε λιπαρά, όπως άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά. Φτιάξτε σούπες λαχανικών, τις οποίες μπορείτε να τις απολαύσετε και κρύες σαν καλοκαιρινό σνακ! Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες χωρίς λιπαρά θα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερες ώρες.


  1. 3. Προγραμματίστε. Εάν σκοπεύετε να βγείτε έξω για φαγητό το βράδυ, προσπαθήστε να φάτε λιγότερο και ελαφρύτερα την υπόλοιπη ημέρα, ή αυξήστε το χρόνο σωματικής άσκησης. Εάν έχετε εξωτερικές δουλειές, προετοιμάστε υγιεινά σνακ για να έχετε μαζί σας ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τα πάντα από τους διαφημιστικούς πάγκους των super market! 

  1. 4. Προσοχή στο μέγεθος των μερίδων. Ο καλύτερος τρόπος να τρώτε σωστές μερίδες έιναι να μάθετε να "χωρίζετε" με το μάτι το πιάτο σε 3 μέρη. (1/2 λαχανικά, 1/4 πρωτεΐνη, 1/4 υδατάνθρακες) Ένα άλλο τρικ είναι να προτιμάτε μικρότερα πιάτα για το σερβίρισμα, ώστε οι μερίδες να φαίνονται μεγαλύτερες! 


  1. 5. Σωματική άσκηση. Αντί να περνάτε περισσότερη ώρα στον καναπέ, προτιμήστε μία βόλτα με το ποδήλατο, ή έναν περίπατο με την οικογένεια. Ακόμα και τα ψώνια στο εμπορικό κέντρο είναι σωματική άσκηση! Πάρτε μαζί σας έναν μετρητή βημάτων και προσπαθήστε να κάνετε 10.000 βήματα κάθε μέρα!
  2.  


  1. 6. Γευματίστε έξω συνετά.  Μην φτάσετε στο εστιατόριο υπερβολικά πεινασμένοι, καθώς θα φορτωθείτε με εκατοντάδες έξτρα θερμίδες μόνο από τα ορεκτικά και το ψωμί. Φάτε μία σαλάτα, ένα μπωλ σούπας λαχανικών ή κάποιο άλλο ελαφρύ σνακ μία ώρα πριν βγείτε έξω, ώστε να περιορίσετε την όρεξή σας. Επιλέγοντας από το μενού, προτιμήστε τα πιάτα εκείνα που δεν έχουν πολλές κρεμώδεις σάλτσες, και αποφύγετε τα μαγειρευτά.



  1. 7. Πάρτε ένα υγιεινό πρωινό. Εφόσον έχετε το χρόνο να απολαύσετε το πρωινό σας, κάντε το! Φάτε ένα ή δύο αυγά, ψωμί ολικής άλεσης και λίγα φρούτα. Ή επιλέξτε ένα μπωλ από πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και φρούτα. Ένα υγιεινό πρωινό δίνει το βήμα για όλη την ημέρα. Όσοι έχουν χάσει βάρος με επιτυχία, δεν φεύγουν ποτέ από το σπίτι χωρίς να έχουν πάρει 
  2. πρώτα το πρωινό τους!

  1. 8. Σκεφτείτε "αδύνατα". Κρατήστε τους στόχους αδυνατίσματος στο μυαλό σας τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μη χάνετε την πρόοδό σας. Ένα παραστράτημα μία στο τόσο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά προσέξτε μην σας γίνει συνήθεια! Όταν είστε με παρέα, επικεντρωθείτε περισσότερο στους ανθρώπους και τη συζήτηση και λιγότερο στο φαγητό.
  2.  

  1. 9. Προσοχή στις θερμίδες των ποτών. Οι θερμίδες από το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και τους χυμούς αυξάνονται ραγδαία αν δεν προσέξετε. Θεωρείστε τις θερμίδες από τα ποτά ως έξτρα θερμίδες, καθώς ούτε σας χορταίνουν, ούτε μειώνουν τις ποσότητες φαγητού που τρώτε. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί αντί για δύο, προτιμήστε light μπύρα αντί για κανονική και ζητήστε ποτό με light αναψυκτικό, ώστε να κρατήσετε τις θερμίδες υπό έλεγχο.

  1. 10. Τρώτε περισσότερα γεύματα στο σπίτι. Είναι δυσκολότερο να ελέγξει κανείς τα γεύματά του όταν είναι έξω. Μία έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε έξω 13 φορές τον μήνα έπερναν συνολικά 32% περισσότερες θερμίδες από αυτούς που έτρωγαν έξω 4 φορές τον μήνα. Όταν μαγειρεύετε στο σπίτι, μπορείτε να ετοιμάζετε ακριβώς αυτό που σας αρέσει και αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι για τα υλικά και τις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσετε.

24 Ιουνίου 2014

Τι τροφές πρέπει να καταναλώνουμε στον καύσωνα


  • Πίνετε άφθονο δροσερό νερό και γενικά καταναλώστε πολλά υγρά (χυμούς, τσάι κλπ) – ακόμη και αν δεν διψάτε. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά, που ενισχύουν την αφυδάτωση

  • Προτιμήστε ελαφρά φαγητά (όχι πολλά καρυκεύματα) και μικρά και συχνά γεύματα

  • Καταναλώστε άφθονες σαλάτες και φρούτα. Το σώμα μας έχει ανάγκη τις θερμίδες για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται για να ιδρώνει και να παραμένει δροσερό. Οπότε φροντίστε μέσα στη μέρα να τρώτε έτσι ώστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία


  • Αποφύγετε φαγητά με πολλές πρωτεΐνες, γιατί ανεβάζουν το μεταβολισμό και τη θερμοκρασία. Προτιμήστε το ψάρι από το κόκκινο κρέας, αποφύγετε τις βαριές σάλτσες, τα ζεστά φαγητά και τα τηγανιτά

  • Προσθέστε λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό σας, για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης   



  • Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν το άτομο ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, όπως διουρητικά. Σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό τόσο τις ημέρες του καύσωνα να αλλάζει η δοσολογία, ώστε να μην υπάρχει απώλεια υγρών

21 Ιουνίου 2014

4 Μυστικά για υγιές & λαμπερό μαύρισμα με μεγάλη διάρκεια







Το καλοκαίρι είναι εδω! Η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι ο στόχος των περισσότερων αυτή την εποχή, καθώς όλο και πιο πολλοί επισκέπτονται τις παραλίες. Παρά τον ενθουσιασμό που φέρνει η εποχή όμως, ας μην ξεχνάμε τη σημαντικότητα του ασφαλούς μαυρίσματος.
Μία έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Brown, έδειξε ότι η παραγωγή μελανίνης αρχίζει μέσα στις πρώτες 2 ώρες έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία και όχι μέσα σε 2 ημέρες, όπως παλαιότερα πίστευαν οι επιστήμονες. "Αμέσως μόλις εκτίθεσαι στον ήλιο, το σώμα σου γνωρίζει ότι είναι εκτεθειμένο στη υπεριώδη (UV) ακτινοβολία," λέει η Elena Oancea, συγγραφέας της έρευνας και βοηθός καθηγητή βιολογίας στο τμήμα της Μοριακής Φαρμακολογίας, Φυσιολογίας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Brown. 

Η μελανίνη προστατεύει το DNA των δερματικών κυττάρων από τη βλάβη που προκαλλεί η UVB ακτινοβολία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραλείπουμε τη χρήση αντηλιακού.  


Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλλέσει αλλαγές στη φυσιολογία του δέρματος, όπως ρυτίδες, φακίδες, πανάδες καθώς και αλλαγές στην υφή της επιδερμίδας.
Για να αποφύγετε αυτές τις παρενέργειες και για να αποκτήσετε ένα ασφαλές μαύρισμα με διάρκεια, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για υγιές, λαμπερό μαύρισμα.

1. Απολέπιση του Δέρματος
Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό μαύρισμα, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στην επιδερμίδα σας πριν εκτεθείτε στον ήλιο. Η διαδικασία της απολέπισης απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας και επιτρέπει να εμφανιστεί το νέο δέρμα. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα χρησιμοποιώντας ζάχαρη, βρώμη ή αλάτι με ένα σφουγγάρι απολέπισης ή λούφα. Όσο λιγότερη η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων, τόσο πιο ρηχό το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, και τόσο μεγαλύτερη η διάρκεια μαυρίσματος. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων θα σας βοηθήσει επίσης να μαυρίσετε πιο εύκολα, καθώς το μαύρισμα θα εμφανιστεί και θα ξεθωριάσει πιο ομοιόμορφα.
Απολέπιση Σώματος:

Body Scrub Euphoria της Apivita με γιασεμί και λευκό τσάι 


Απολεπιστικό σαπούνι μασάζ Korres
με κόκκους φυκιών & καφεΐνη

Απολέπιση Προσώπου:
Pureté Thermal κρέμα απολέπισης προσώπου της Vichy


Απολεπιστική μάσκα Korres
+ ΔΩΡΟ μάσκα ύπνου


2. Φορέστε Αντηλιακό
Αντίθετα με τις πεποιθήσεις πολλών "εξπέρ" της ηλιοθεραπείας, μπορείτε να μαυρίσετε κανονικά φορώντας αντηλιακό, και καλό θα ήταν να το κάνετε πάντοτε. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντηλιακός Δείκτης Προστασίας (SPF) παρατείνει την ώρα που μπορείτε να μείνετε κάτω από τον ήλιο χωρίς να επιβαρύνετε επιπλέον το δέρμα σας. Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης SPF του αντηλιακού, τόσο καλύτερη είναι η προστασία του ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB, αλλά όχι στην UVA (American Cancer Society). Αντηλιακά που έχουν τη σήμανση "Ευρέως φάσματος" μπορούν και παρέχουν προστασία ενάντια στην UVB και UVA ακτινοβολία, αλλά δεν υπάρχει ακόμα ένα καθερωμένο σύστημα μέτρησης της προστασίας από την UVA ακτινοβολία.
Να θυμάστε να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας 15-30 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο, να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του 15-30 λεπτά αφού έχετε εκτεθεί στον ήλιο. Η επόμενη εφαρμογή θα πρέπει να γίνει αφού βραχεί το δέρμα και/ή αφαιρεθεί το αντηλιακό. Όσο πιο νωρίς εφαρμόσετε το αντηλιακό μόλις εκτεθείτε στον ήλιο, τόσο λιγότερη ζημιά θα προκληθεί στο δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Πηγή
Αντηλιακή Προστασία:
Anthelios κρέμα προσώπου χωρίς άρωμα (SPF 50) της La Roche-Posay
Vichy CS Αντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος (SPF 30) 300ml
    
Apivita Παιδικό Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου + Σώματος (SPF 50)
+ ΔΩΡΟ Παιδικό Σαμπουάν - Αφρόλουτρο


Δείτε όλη τη γκάμα αντηλιακών στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδώ
3. ΜΗΝ εκτίθεστε υπερβολικά στον ήλιο
Για να αποκτήσετε ένα υγιές και λαμπερό μαύρισμα, μην εκτίθετε το δέρμα σας υπερβολικά στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Είναι καλύτερο να μαυρίζετε σταδιακά, μοιράζοντας τον χρόνο σας στον ήλιο έτσι ώστε να αποφύγετε τα εγκαύματα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε σωστό μαύρισμα είναι να μαυρίζετε σε μικρές δόσεις. Μισή με μία ώρα στον ήλιο την ημέρα θα επιτρέψει στο σώμα σας να παράγει αρκετή μελανίνη ώστε να σας βοηθήσει την επόμενη φορά που θα κάνετε ηλιοθεραπεία.  
Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τις ώρες που η υπεριώδης ακτινοβολία είναι στις υψηλότερες τιμές ανάμεσα από τις 10:00 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ. τους καλοκαιρινούς μήνες.
4. Φορέστε γυαλιά ηλίου και καπέλο
Τα μάτια και η επιδερμίδα γύρω από αυτά είναι ευαίσθητα στην ακτινοβολία UV. Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να έχουν βαθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας UV έως 400nm (αναγράφεται στον σκελετό των γυαλιών). Διαλέξτε ιδανικά γυαλιά-μάσκες με μεγάλο σκελετό ώστε να προστατέυονται κατάλληλα τα μάτια σας από όλες τις γωνίες.
Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο προστατεύει τα αυτιά, τα μάτια, το μέτωπο τη μύτη και το κρανίο σας, ενώ παράλληλα θα σας δώσει και επιπλέον στυλ κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας!

Τέλος, θυμηθείτε να αφήσετε χρόνο στο δέρμα σας να αναδομηθεί μετά από μία ημέρα στον ήλιο. 
Αν ακολουθήσετε αυτές τις 4 συμβουλές, θα αποκτήσετε ένα αξιοζήλευτο, υγιές και λαμπερό μαύρισμα, που θα κρατήσει μέχρι και τους φθινοπωρινούς μήνες!

1 Ιουνίου 2014

Όροι Συμμετοχής Διαγωνισμού Ιουνίου 2014

Η εταιρεία με την επωνυμία «Φαρμακείο Παναγιώτης Κ. Γεωργάλας» και έδρα στην Νηλέως 23, Θησείο, Τ.Κ. 11851, προκηρύσσει «Διαγωνισμό», ο οποίος θα διενεργηθεί διά του ιστοτόπου  https://www.facebook.com/pharmacyallday

1] Στο «Διαγωνισμό», μπορούν να πάρουν μέρος όσοι διαμένουν στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μόνο μέσω του ασκούντος τη γονική μέριμνα, ο οποίος θα παρίσταται υποχρεωτικά κατά την παραλαβή του δώρου.

2] Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της εταιρείας «Φαρμακείο Παναγιώτης Κ. Γεωργάλας», καθώς και οι συγγενείς τους πρώτου (Α΄) βαθμού.

3] Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο internet και πιο συγκεκριμένα μέσω του ιστοτόπου https://www.facebook.com/pharmacyallday με χρονική διάρκεια από την Τρίτη  03/06/2014  έως και τη Κυριακή 29/06/2014.

4] Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν προϋποθέτει αγορά υπηρεσίας ή προϊόντος.

5] Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό βρίσκονται σε πεδίο του ιστότοπου που σηματοδοτείται «Όροι διαγωνισμού».

6] Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν Like (Μου αρέσει) ή και Share (Μοιράσου) στη σχετική με τον διαγωνισμό ανάρτηση στον τοίχο της σελίδας του φαρμακείου στο Facebook. Από τους συμμετέχοντες θα κληρωθoύν 6 νικητές. Η κλήρωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 30/06/2014 , στα γραφεία της εταιρείας «Φαρμακείο Παναγιώτης Κ. Γεωργάλας», Νηλέως 23, Θησείο, Τ.Κ. 11851, με αυτοματοποιημένο τρόπο, ο οποίος δεν επιδέχεται ανθρώπινης παρέμβασης. Ενημερώνουμε πως σχόλια και υλικό που μπορεί να θεωρηθούν άσεμνα, χυδαία, προκλητικά, επιθετικά, απειλητικά, μεροληπτικά, κακοπροαίρετα, συκοφαντικά ή παράνομα, παραβιάζουν το νόμο ή τα ατομικά δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου προσώπου (ενδεικτικά το δικαίωμα στο όνομα, την προσωπικότητα, την ιδιωτική ζωή) θα αφαιρούνται. Η εταιρεία  δεν φέρει απολύτως ουδεμία ευθύνη για τυχόν απρεπή ή ανακριβή και εν γένει για το σύνολο του περιεχομένου των κειμένων των σχολίων που θα αναρτήσουν οι συμμετέχοντες.

7] Η δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό συνιστά παραίτηση των διαγωνιζομένων από κάθε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι συμμετέχοντες παρέχουν στη Διοργανώτρια, με τη δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό, την αποκλειστική άδεια ραδιοφωνικής, τηλεοπτικής, μέσω Διαδικτύου, ως και πάσης φύσεως και μορφής εκμετάλλευσης της συμμετοχών που θα διακριθούν, για απεριόριστο χρόνο.

8] Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι κάνουν Like (Μου αρέσει) ή και Share (Μοιράσου) στην εν λόγω ανάρτηση. Κάθε συμμετέχων δικαιούται μία συμμετοχή για το Like (Mου αρέσει) και 5 συμμετοχές για κάθε “Facebook φίλο -η” του που συμμετέχει στον διαγωνισμό.

9] Ο κάθε ένας από τους 6 νικητές θα κερδίσει  από ένα σετ (2 προιόντων) αντηλιακών ΚΟΡΡΕΣ.

10] Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 6 νικητές και 6 επιλαχόντες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα δώρα που τυχόν δεν αποδεχτούν οι νικητές. Ως μη αποδοχή ορίζεται η μη εμφάνιση του νικητή, παρότι έχει ειδοποιηθεί για το δώρο του, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος το οποίο ορίζεται από τους παρόντες όρους.

11] Οι νικητές των δώρων που θα προκύψουν από την κλήρωση θα ειδοποιηθούν μέσω ανάρτησης στον τοίχο της σελίδας της https://www.facebook.com/pharmacyallday στο facebook . Με την ανάρτηση από την εταιρία του μηνύματος, τεκμαίρεται αυτοδικαίως ότι ο συμμετέχων έλαβε γνώση. Οι νικητές θα πρέπει να απαντήσουν θετικά στο μήνυμα, για να επιβεβαιώσουν την αποδοχή τους μέσα στις επόμενες 5 ημέρες  στέλνοντας μήνυμα από την προσωπική τους σελίδα στο facebook στην σελίδα https://www.facebook.com/pharmacyallday. Αν δεν απαντήσουν, τότε τα δώρα μεταβιβάζονται στους επιλαχόντες, σύμφωνα με τη σειρά που έχει αναδείξει η κλήρωση. Σε περίπτωση που και ο δεύτερος δικαιούχος δεν διεκδικήσει μέσα στις επόμενες 3 ημέρες, το δώρο το διεκδικεί ο 2ος  επιλαχόντας κ.ο.κ..

12] Τα Δώρα είναι προσωπικά και οι νικητές του Διαγωνισμού δεν έχουν το δικαίωμα μεταβίβασης αυτών αντικατάστασης ή ανταλλαγής τους με χρήματα.

13] Η εταιρεία «Φαρμακείο Παναγιώτης Κ. Γεωργάλας»  δικαιούται να ματαιώσει το διαγωνισμό, να τροποποιήσει τους όρους του ή να μεταβάλει τις παραπάνω ημερομηνίες και προθεσμίες, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, όπως όλως ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά αναφέρονται, η αμέλεια τρίτων, η αδυναμία τρίτων για τη διάθεση των δώρων και χωρίς να υποχρεούται σε προηγούμενη ενημέρωση των διαγωνιζομένων. Σε κάθε περίπτωση, πραγματοποιείται κλήρωση, εφόσον υπάρχουν συμμετοχές.

14] Η εταιρεία «Φαρμακείο Παναγιώτης Κ. Γεωργάλας» δεν φέρει ευθύνη για τυχόν εκτυπωτικά λάθη. Επίσης, δε φέρει καμία ευθύνη εφόσον, για λόγους αναγόμενους σε περιστατικό που συνιστά ανωτέρα βία (ενδεικτικά δε λόγω φυσικών καταστροφών, απεργίας, πολέμου, τρομοκρατικών ενεργειών ή απειλών για τρομοκρατική ενέργεια, ατυχημάτων, πυρκαγιών, πλημμύρων ή άλλων φυσικών καταστροφών, απεργιών ή κοινωνικών διαταραχών κλπ), δεν μπορεί να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν και απαλλάσσονται αζήμια των υποχρεώσεών της.

15] Η εταιρεία «Φαρμακείο Παναγιώτης Κ. Γεωργάλας»  διατηρεί την ευχέρεια να ακυρώνει συμμετοχές, εφόσον δεν πληρούν τους όρους του παρόντος. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ενεργούν νόμιμα και μέσα στα πλαίσια των χρηστών και συναλλακτικών ηθών. Οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά κάποιου συμμετέχοντος κριθεί από την εταιρεία παράνομη ή καταχρηστική ή αντισυμβατική τότε η εταιρεία έχει το δικαίωμα άνευ άλλου τινός να τον αποκλείσει τελείως από το διαγωνισμό, ακόμη και να ακυρώσει το δώρο.

16] Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση του συμμετέχοντος για καταχώρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε αρχείο που θα τηρείται με αυτά από την εταιρεία  «Φαρμακείο Παναγιώτης Κ. Γεωργάλας» αποκλειστικά για το σκοπό της παρούσης προωθητικής ενέργειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 όπως ισχύει. Κάθε συμμετέχων διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει εγγράφως από την εταιρεία τη διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων από το ως άνω αρχείο.

17] Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη ανάγνωση και την αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.