21 Ιουνίου 2014

4 Μυστικά για υγιές & λαμπερό μαύρισμα με μεγάλη διάρκεια







Το καλοκαίρι είναι εδω! Η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι ο στόχος των περισσότερων αυτή την εποχή, καθώς όλο και πιο πολλοί επισκέπτονται τις παραλίες. Παρά τον ενθουσιασμό που φέρνει η εποχή όμως, ας μην ξεχνάμε τη σημαντικότητα του ασφαλούς μαυρίσματος.
Μία έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Brown, έδειξε ότι η παραγωγή μελανίνης αρχίζει μέσα στις πρώτες 2 ώρες έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία και όχι μέσα σε 2 ημέρες, όπως παλαιότερα πίστευαν οι επιστήμονες. "Αμέσως μόλις εκτίθεσαι στον ήλιο, το σώμα σου γνωρίζει ότι είναι εκτεθειμένο στη υπεριώδη (UV) ακτινοβολία," λέει η Elena Oancea, συγγραφέας της έρευνας και βοηθός καθηγητή βιολογίας στο τμήμα της Μοριακής Φαρμακολογίας, Φυσιολογίας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Brown. 

Η μελανίνη προστατεύει το DNA των δερματικών κυττάρων από τη βλάβη που προκαλλεί η UVB ακτινοβολία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραλείπουμε τη χρήση αντηλιακού.  


Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλλέσει αλλαγές στη φυσιολογία του δέρματος, όπως ρυτίδες, φακίδες, πανάδες καθώς και αλλαγές στην υφή της επιδερμίδας.
Για να αποφύγετε αυτές τις παρενέργειες και για να αποκτήσετε ένα ασφαλές μαύρισμα με διάρκεια, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για υγιές, λαμπερό μαύρισμα.

1. Απολέπιση του Δέρματος
Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό μαύρισμα, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στην επιδερμίδα σας πριν εκτεθείτε στον ήλιο. Η διαδικασία της απολέπισης απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας και επιτρέπει να εμφανιστεί το νέο δέρμα. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα χρησιμοποιώντας ζάχαρη, βρώμη ή αλάτι με ένα σφουγγάρι απολέπισης ή λούφα. Όσο λιγότερη η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων, τόσο πιο ρηχό το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, και τόσο μεγαλύτερη η διάρκεια μαυρίσματος. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων θα σας βοηθήσει επίσης να μαυρίσετε πιο εύκολα, καθώς το μαύρισμα θα εμφανιστεί και θα ξεθωριάσει πιο ομοιόμορφα.
Απολέπιση Σώματος:

Body Scrub Euphoria της Apivita με γιασεμί και λευκό τσάι 


Απολεπιστικό σαπούνι μασάζ Korres
με κόκκους φυκιών & καφεΐνη

Απολέπιση Προσώπου:
Pureté Thermal κρέμα απολέπισης προσώπου της Vichy


Απολεπιστική μάσκα Korres
+ ΔΩΡΟ μάσκα ύπνου


2. Φορέστε Αντηλιακό
Αντίθετα με τις πεποιθήσεις πολλών "εξπέρ" της ηλιοθεραπείας, μπορείτε να μαυρίσετε κανονικά φορώντας αντηλιακό, και καλό θα ήταν να το κάνετε πάντοτε. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντηλιακός Δείκτης Προστασίας (SPF) παρατείνει την ώρα που μπορείτε να μείνετε κάτω από τον ήλιο χωρίς να επιβαρύνετε επιπλέον το δέρμα σας. Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης SPF του αντηλιακού, τόσο καλύτερη είναι η προστασία του ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB, αλλά όχι στην UVA (American Cancer Society). Αντηλιακά που έχουν τη σήμανση "Ευρέως φάσματος" μπορούν και παρέχουν προστασία ενάντια στην UVB και UVA ακτινοβολία, αλλά δεν υπάρχει ακόμα ένα καθερωμένο σύστημα μέτρησης της προστασίας από την UVA ακτινοβολία.
Να θυμάστε να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας 15-30 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο, να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του 15-30 λεπτά αφού έχετε εκτεθεί στον ήλιο. Η επόμενη εφαρμογή θα πρέπει να γίνει αφού βραχεί το δέρμα και/ή αφαιρεθεί το αντηλιακό. Όσο πιο νωρίς εφαρμόσετε το αντηλιακό μόλις εκτεθείτε στον ήλιο, τόσο λιγότερη ζημιά θα προκληθεί στο δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Πηγή
Αντηλιακή Προστασία:
Anthelios κρέμα προσώπου χωρίς άρωμα (SPF 50) της La Roche-Posay
Vichy CS Αντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος (SPF 30) 300ml
    
Apivita Παιδικό Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου + Σώματος (SPF 50)
+ ΔΩΡΟ Παιδικό Σαμπουάν - Αφρόλουτρο


Δείτε όλη τη γκάμα αντηλιακών στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδώ
3. ΜΗΝ εκτίθεστε υπερβολικά στον ήλιο
Για να αποκτήσετε ένα υγιές και λαμπερό μαύρισμα, μην εκτίθετε το δέρμα σας υπερβολικά στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Είναι καλύτερο να μαυρίζετε σταδιακά, μοιράζοντας τον χρόνο σας στον ήλιο έτσι ώστε να αποφύγετε τα εγκαύματα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε σωστό μαύρισμα είναι να μαυρίζετε σε μικρές δόσεις. Μισή με μία ώρα στον ήλιο την ημέρα θα επιτρέψει στο σώμα σας να παράγει αρκετή μελανίνη ώστε να σας βοηθήσει την επόμενη φορά που θα κάνετε ηλιοθεραπεία.  
Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τις ώρες που η υπεριώδης ακτινοβολία είναι στις υψηλότερες τιμές ανάμεσα από τις 10:00 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ. τους καλοκαιρινούς μήνες.
4. Φορέστε γυαλιά ηλίου και καπέλο
Τα μάτια και η επιδερμίδα γύρω από αυτά είναι ευαίσθητα στην ακτινοβολία UV. Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να έχουν βαθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας UV έως 400nm (αναγράφεται στον σκελετό των γυαλιών). Διαλέξτε ιδανικά γυαλιά-μάσκες με μεγάλο σκελετό ώστε να προστατέυονται κατάλληλα τα μάτια σας από όλες τις γωνίες.
Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο προστατεύει τα αυτιά, τα μάτια, το μέτωπο τη μύτη και το κρανίο σας, ενώ παράλληλα θα σας δώσει και επιπλέον στυλ κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας!

Τέλος, θυμηθείτε να αφήσετε χρόνο στο δέρμα σας να αναδομηθεί μετά από μία ημέρα στον ήλιο. 
Αν ακολουθήσετε αυτές τις 4 συμβουλές, θα αποκτήσετε ένα αξιοζήλευτο, υγιές και λαμπερό μαύρισμα, που θα κρατήσει μέχρι και τους φθινοπωρινούς μήνες!