23 Ιουλίου 2013

10 συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε σήμερα!

Επενδύετε χρόνο και χρήμα στα καλύτερα καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, ρούχα και αξεσουάρ. Μήπως όμως έχετε κάποια από τις παρακάτω συνήθειες στην καθημερινότητά σας;; 
Αν ναι, είναι καιρός να αναθεωρήσετε για να διατηρήσετε τη λάμψη και την νεανικότητά σας!


  1. Παράλειψη αντηλιακής προστασίας: Μέγα λάθος. Χειμώνα - Καλοκαίρι το δέρμα σας βάλλεται από την επίθεση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο ελάχιστος SPF για το δέρμα σας, στην πόλη ή στις διακοπές, θα πρέπει να είναι 30.
  2. Κάπνισμα: καπνίζετε ακόμα; αστειεύεστε. Εκτός από το ότι βλάπτετε τον οργανισμό σας καθολικά, δείτε τι κάνετε στο δέρμα σας: για κάθε 10ετία καπνίσματος επιβαρύνετε οπτικά το δέρμα σας κατά τουλάχιστον 2,5 χρόνια! Επίσης, οι ρυτίδες που σχηματίζονται είναι βαθύτερες και πιο επίμονες. 
  3. Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ: δε θέλουμε να στερήσουμε τη διασκέδασή σας. Ομως η κατανάλωση άνω του 1 κοκτέηλ θα κάνει το δέρμα σας να υποφέρει. Η πρόσληψη αλκοόλ αυξάνει τους παράγοντες στο αίμα που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα και το καθιστούν θαμπό και "μαραμένο" την επόμενη μέρα.
  4. Επιλογή λάθος προϊόντων: είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο δέρματός σας και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Προτείνουμε μια επίσκεψη στο δερματολόγο. Ακόμα όμως και ο/η φαρμακοποιός σας θα μπορεί να σας συμβουλέψει εμπεριστατωμένα.
  5. Αγνοείτε το λαιμό και το στέρνο σας: ο καθρέφτης μας είναι το πρόσωπό μας αλλά ο λαιμός και το μπούστο δείχνουν αμέσως την ηλικία μας! Μην αμελείτε την περιποίησή τους με ειδικά προϊόντα ή με τα προϊόντα περιποίησης προσώπου.
  6. Χρήση μη καθαρών προϊόντων make-up: μεγάλη παγίδα. Κάνετε μεγάλο κακό όταν σε καθαρό, ενυδατωμένο δέρμα απλώνετε το make-up με βρώμικο σφουγγαράκι ή το ρουζ με ταλαιπωρημένο πινέλο.
  7. Απεριόριστη χρήση τηλεφώνου: όχι μόνο λόγω ακτινοβολίας, αλλά το τηλέφωνο -ειδικά το κινητό - μπορεί να αποτελέσει εστία μικροβίων αλλά και υπερθέρμανσης του δέρματος, δηλαδή, απειλητικό για το δέρμα σας!
  8. Υπερβολική απολέπιση: ο βασικός κανόνας, παν μέτρον άριστον. Μπορεί η απολέπιση να είναι μια απολαυστική διαδικασία αλλά μπορεί να καταλήξει επικίνδυνη αν γίνεται πάνω από 2 φορές την εβδομάδα!
  9. Ξενύχτι: η έλλειψη ύπνου και το παρατεταμένο ξενύχτι όχι μόνο βλάπτουν αλλά στερούν στον οργανισμό σας να ανακάμψει και να ανακτήσει δυνάμεις. Αποκτήστε τη συνήθεια να κοιμάστε όχι αργότερα από τη 1 το βράδυ!
  10. Ύπνος με ακάθαρτη επιδερμίδα: κατά τη διάρκεια του ύπνου η θερμοκρασία του δέρματος αυξάνεται κι συμβάλλει στην απορρόφηση ό,τι υπάρχει επάνω σ'αυτό. Είστε σίγουρες ότι δε θέλετε να έχετε μόνο την κρέμα νύχτας απλωμένη?