12 Μαρτίου 2013

Αντηλιακό προσώπου: ανάγκη, όχι πολυτέλεια

Άνοιξη, η εποχή των μεγάλων αλλαγών, στη φύση, στη διάθεσή μας, στο σώμα μας, στην ενέργεια.Ο ήλιος ακουμπά απαλά το σώμα μας και το ξεμουδιάζει. Δεν είναι όμως το ίδιο απαλός με το πρόσωπό μας.


Zara  Coatszara.comVisit zara.com and   Shirt / Blouses
Αν δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό προσώπου ή κρέμα με δείκτη προστασίας όλο το χρόνο, με την είσοδο της άνοιξης πρέπει σίγουρα να το κάνετε. Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις πανάδες και την πρόωρη γήρανση. Το δέρμα του προσώπου, μετά το κρύο του χειμώνα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο κι εύθραυστο. Ακόμα και οι επιδερμίδες που είναι πιο σκουρόχρωμες δεν έχουν την ικανότητα να αποκρούσουν τις επικίνδυνες ακτίνες και τις απορροφούν, συμβάλλοντας έτσι στη φθορά των κυττάρων που δεν προλαβαίνουν να αναγεννηθούν.

Παραθέτουμε ένα μίνι οδηγό με την αντηλιακή προστασία που χρειάζεται το πρόσωπό σας ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας:
  • Σκουρόχρωμες, καστανές επιδερμίδες: προτιμήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF30 ή SPF 20, ανάλογα με την ηλικία σας. Οι γυναίκες πάνω από τα 30 χρειάζονται μεγαλύτερο δείκτη προστασίας. Οι νεότερες γυναίκες μπορούν να αρκεστούν ακόμη και σε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακό δείκτη.
  • Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες: προτιμήστε αντηλιακό προσώπου με δείκτη SPF 40 ή ακόμα και SPF50, για τις μεγαλύτερες ηλικίες.  
  • Δέρματα ακνεϊκά & ευαίσθητα: θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας αλλά ελαφριάς υφής. Εμπιστευθείτε τις εταιρίες που ειδικεύονται σε αυτά τα προϊόντα.
SOS: μην παραλείπετε να βάζετε αντηλιακό και στο πάνω μέρος των χεριών σας. Τα σημεία αυτά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε πανάδες.
Super SOS: το περσινό, χρησιμοποιημένο αντηλιακό προσώπου πρέπει να αντικατασταθεί, μιας και η αντηλιακή δύναμή του έχει περιοριστεί αρκετά. Κρατείστε το και χρησιμοποιείστε σε άλλα σημεία του σώματος.