27 Μαρτίου 2013

SPA στο σπίτι σας!

Με τον ερχομό της άνοιξης αρχίζουμε σιγά σιγά να ξεμουδιάζουμε και να προετοιμάζουμε το σώμα και το πρόσωπό μας για τον ήλιο και τη ζέστη. Ένα SPA στο σπίτι μας μπορεί να είναι το πέρασμα στη νέα εποχή.


Στείλτε τον καλό σας μια βόλτα με τους φίλους του, αφήστε τα παιδιά στη γιαγιά και αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας!
Κλείστε όλα τα τηλέφωνα και τον υπολογιστή, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει, κατά προτίμηση απαλή, και ανάψτε κεράκια στους χώρους που θα χρησιμοποιήσετε. Εάν επιλέξετε αρωματικά, προτείνουμε βανίλια για χαλάρωση και πορτοκάλι για μία ένεση θετικής ενέργειας. Φροντίστε να έχετε στο μπάνιο μία απαλή πετσέτα ή μπουρνούζι, παντόφλες και όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση σας. Γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νεράκι και ρίξτε λίγα άλατα. Εάν δεν θέλετε εκείνα του εμπορίου, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνες σας.
Πώς φτιάχνουμε άλατα για αρωματικό μπάνιο; 
6 μέρη θαλασσινό αλάτι
3 μέρη άλατα Epson (γνωστά και ως θειικό μαγνήσιο)
Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου.
Ανακατεύετε τα αλάτια μεταξύ τους, προσθέτετε το έλαιο και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά. Διατηρήστε τα σε γυάλινο βάζο. Προσθέστε 1-2 κουταλιές στη μπανιέρα σας ή 1 κουταλιά στη λεκάνη για το ποδόλουτρο σας.
Όση ώρα χαλαρώνετε στην μπανιέρα σας, μπορείτε να τοποθετήσετε στα μάτια σας pads κατά των μαύρων κύκλων ή του πρηξίματος. Πάλι, δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε. Χρησιμοποιήστε υλικά από την κουζίνα σας, όπως 2 φέτες αγγούρι ή 2 χρησιμοποιημένα φακελάκια πράσινου τσαγιού ή χαμομηλιού που είχατε φροντίσει να φυλάξετε στο ψυγείο σας. Συγχρόνως, οι υδρατμοί ανοίγουν τους πόρους και έτσι η διαδικασία του καθαρισμού προσώπου έχει ήδη ξεκινήσει!
Ήρθε η ώρα για scrub!
Χρησιμοποιήστε λευκή ζάχαρη με ελαιόλαδο για το πρόσωπο και μαύρη ζάχαρη/χοντρό αλάτι με αμυγδαλέλαιο για το σώμα.
Καθώς οι πόροι του προσώπου είναι διεσταλμένοι, μπορείτε να δείτε καλύτερα τα μαύρα στίγματα και να απαλλαγείτε από αυτά. Τυλίξτε τους δείκτες σας με χαρτομάντιλο και πιέστε ελαφρά το μαύρο στίγμα. Μη χρησιμοποιείτε τα νύχια σας και μην επιμείνετε εάν δεν θέλει να βγει!
Μετά από αυτό απλώστε τη μάσκα σας, κατά προτίμηση αργίλου (ταυτόχρονα, θα μπορούσατε να κάνετε και μια μάσκα μαλλιών). Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Όσο και αν δεν το πιστεύετε, βοηθάνε πολύ στη χαλάρωση.
Αφού τελειώσετε το μπάνιο σας, σειρά έχει η ενυδάτωση: Μάτια, πρόσωπο και σώμα. Χτενίστε τα μαλλιά σας και φτιάξτε τα νύχια σου εάν χρειάζεται.
Τυλιχθείτε με το μπουρνούζι σας, καθίστε στην αγαπημένη σας γωνιά και απολαύστε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας ποτό. Γιατί όχι και λίγη σοκολάτα ή φρούτα; Ή μήπως να διαβάζατε ένα βιβλίο; Σημασία έχει να χαλαρώσετε πριν γυρίσουν όλοι στο σπίτι! Αυτές οι ώρες είναι για εσάς!

πηγή: www.boro.gr