9 Ιουνίου 2013

Ένα μαγιώ για κάθε σώμα!

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτό και η στιγμή να επιλέξετε το κατάλληλο μαγιό ώστε να αναδείξετε το σώμα σας με τον καλύτερο τρόπο. Παρόλο που υπάρχει ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων , είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποιους βασικούς κανόνες για να διαλέξετε το πιο κολακευτικό  μαγιό για το σωματότυπό σας. Βασικός κανόνας είναι να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο πάνω και κάτω μέρος του σώματος σε κάθε περίπτωση.

΄΄Κλεψύδρα΄΄:  Αν ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών γυναικών με φαρδείς ώμους και γοφούς και στενή μέση, τα κατάλληλα μαγιό για εσάς είναι τα μπικίνι κάθε τύπου. Αν έχετε καλογυμνασμένο σώμα, μπορείτε να πειραματιστείτε και με πιο τολμηρά σχέδια . Για το πάνω, μέρος ιδιαίτερα κολακευτικά για εσάς, είναι τα μπικίνι που δένουν πίσω στο λαιμό και αναδεικνύουν το μπούστο σας με τον καλύτερο τρόπο.

΄΄ Αχλάδι΄΄: Τα σώματα με στενούς ώμους και φαρδιά λεκάνη είναι τα πιο συνηθισμένα στους μεσογειακούς λαούς. Στόχος σας είναι να εστιάσετε τα βλέμματα στο πάνω μέρος του σώματος σας, επιλέγοντας ενισχυμένα, τριγωνικά και κλασικά τοπ. Λεπτομέρειες όπως βολάν, σούρες, στολίδια κτλ. όχι μόνο θα τραβήξουν την προσοχή, αλλά θα ενισχύσουν και το μπούστο. Τα στράπλες τοπ είναι εξίσου ιδανικά για εσάς. Ακόμη ένα μυστικό είναι να επιλέγετε πιο φωτεινά χρώματα στο τοπ και σκούρα μονόχρωμα στο κάτω μέρος.
 


΄΄Μήλο΄΄: Αν έχετε μικρούς γοφούς, μεγάλο στήθος και ευρείς ώμους, αυτό σημαίνει ότι ανήκετε σε αυτή κατηγορία. Καλό είναι να προτιμάτε τα ολόσωμα μαγιό με βαθύ ντεκολτέ που εστιάζουν στο στήθος και στα πόδια. Εναλλακτικά επιλέξτε κάποιο μονόχρωμο μπικίνι  και σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι σας παρέχει τη στήριξη που χρειάζεστε. Όσον αφορά το κάτω μέρος του μπικίνι, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο με θηλυκές λεπτομέρειες όπως βολάν, κορδονάκια κτλ.. 

΄΄Αθλητικό΄΄: Στις ψηλόλιγνες σιλουέτες των μοντέλων χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες, θα ήταν καλό να τονίζεται η μέση. Επενδύστε σε μπικίνι με φιογκάκια, βολάν, κόμπους και άλλες λεπτομέρειες που δημιουργούν τη ψευδαίσθηση όγκου , δίνοντας ένα θηλυκό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα ολόσωμο μαγιό με ψηλό κόψιμο  και άνοιγμα ή ζώνη στη μέση.

Γυναίκες με επιπλέον κιλά
Είναι σημαντικό για εσάς σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, να επιλέγετε το σωστό νούμερο μαγιό. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενό αλλά ούτε και πολύ φαρδύ. Επενδύστε σε ολόσωμα μαγιό με γεωμετρικά σχέδια ή σε κάποια που καλύπτουν την κοιλιά και έχουν καλό κράτημα όπως για παράδειγμα ένα μαγιό κορσές ή ένα μαγιό που θυμίζει μπλουζάκι. Είναι ιδανικά γιατί δεν κάνουν το σώμα να ασφυκτιά και έχουν μέτριο κόψιμο στο κάτω μέρος. Μια ωραία ιδέα είναι να ισορροπήσετε την εμφάνισή σας με εντυπωσιακά μεγάλα καπέλα.

πηγή: Marie Claire