6 Σεπτεμβρίου 2013

Υγιή μαλλιά και το φθινόπωρο

Μαζί με την αποχώρηση του καλοκαιριού, παρατηρούμε και την.. αποχώρηση των μαλλιών μας!

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την εποχική τριχόπτωση αποτελεσματικά;




Η εποχική τριχόπτωση απαιτεί εντατική φροντίδα και καλή διατροφή
Το φθινόπωρο έρχεται, κουβαλώντας τα καλά (η θερμοκρασία πέφτει, καταφτάνει αεράκι), αλλά και τα ενοχλητικά χαρακτηριστικά του. Όσον αφορά υγεία και εμφάνιση, η εποχική τριχόπτωση δημιουργεί σε πολλούς εκνευρισμό και ανησυχία, ειδικά αν είναι έντονη.
Η φυσιολογική ανανέωση του τριχωτού της κεφαλής έχει τα μυστικά της, τα οποία αν γνωρίζετε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Φτάνει να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες και μερικές παραδοσιακές συμβουλές, ειδικά μετά το καλοκαίρι που τα μαλλιά έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο και τη θάλασσα.

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά;
Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν περίπου 50-100 τρίχες καθημερινά, οι οποίες ωστόσο αναπληρώνονται. Η ρουτίνα μετατρέπεται σε πρόβλημα, όταν οι απώλειες έχουν να κάνουν με τη διπλάσια ποσότητα μαλλιών, και δη για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 2 μήνες).
Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας πέφτουν με ανησυχητικούς ρυθμούς για αρκετό καιρό, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο.
Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι της τριχόπτωσης στις γυναίκες εντοπίζονται στην ανεπάρκεια σιδήρου και φεριτίνης στο αίμα, στην έλλειψη φυλλικού οξέος, σε διάφορα ενδοκρινικά προβλήματα, όπως π.χ. δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ή στη λήψη φαρμάκων. Ο γιατρός θα σας ρωτήσει αν έχετε διαταραχές στην περίοδό σας ή πολυκυστικές ωοθήκες, αν έχετε περάσει πρόσφατα σοβαρή λοίμωξη ή έχετε υποστεί σοβαρή χειρουργική επέμβαση.
Πολλές φορές, η έντονη τριχόπτωση κρύβει πιο απλούς λόγους, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και ύστερα από εξαντλητική δίαιτα, η οποία στέρησε τον οργανισμό σας από πολύτιμα στοιχεία και πρωτεΐνες. Σε κάθε περίπτωση, μην αγχώνεστε: Σύμφωνα με έρευνες, το στρες συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς παράγοντες -της παροδικής, ευτυχώς- τριχόπτωσης.

Τροφές για υγιή μαλλιά
Η τρίχα αποτελείται κυρίως από κερατίνη που παράγει ο βολβός, συνθέτοντας ουσίες όπως αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες και λιπίδια που φτάνουν ως εκεί μέσω του αίματος. Όταν ο οργανισμός δεν εφοδιάζεται με τις κατάλληλες τροφές, ο βολβός αδυνατεί να παράγει αυτές τις ουσίες.
• Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ακόρεστα λιπαρά οξέα που θα βρείτε στο ψάρι, τα αυγά, το άπαχο κρέας, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, τα όσπρια, το γάλα, το ψωμί ολικής άλεσης, τα δημητριακά και το ελαιόλαδο.
• Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη λήψη βασιλικού πολτού, που εκτός από τις τονωτικές ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό, βελτιώνει την όψη του δέρματος, δυναμώνει τα νύχια και θεωρείται ότι επιβραδύνει την τριχόπτωση. Αν πάσχετε από αλλεργίες ή αλλεργικό άσθμα, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας. Η κατανάλωση βασιλικού πολτού δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό γραμμάριο καθημερινά. Προτιμήστε το συσκευασμένο (που έχει περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους) και προσέξτε την όψη του: πρέπει να έχει άσπρο και λαμπερό χρώμα. Στα φαρμακεία και τα καταστήματα υγιεινής διατροφής θα βρείτε βασιλικό πολτό φρέσκο ή κατεψυγμένο, αλλά και σε αμπούλες, αναμεμειγμένο με άλλα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Προϊόντα για υγιή μαλλιά

Σας παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα προϊόντα στο φαρμακείο μας για την αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις αποριών!





Neogenic - Αγωγή για Νέα Μαλλιά (28 αμπούλες)

Το Dercos Neogenic της Vichy, αποτελεί την πρώτη αγωγή για νέα μαλλιά. Τα εργαστήρια της L’Oreal μετά από 20 χρόνια ερευνών, δημιούργησαν ένα νέο πατενταρισμένο μόριο (stemoxydine),που επεμβαίνει στη λειτουργία των βλαστοκυττάρων, κατά τη διάρκεια αδράνειας του βολβού της τρίχας, προκαλώντας τη αναγέννησή της. 








 

Spray - Lotion κατά της Τριχόπτωσης (άνδρες) + ΔΩΡΟ

Αγωγή ( spray - lotion ) κατά της τριχόπτωσης των ανδρικών μαλλιών με λούπινο και δενδρολίβανο από την Apivita με 98% φυσικά συστατικά. Αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών, δυναμώνει και θρέφει με το λούπινο, το δεντρολίβανο, το ginseng, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Βοηθά στη ρύθμιση της λιπαρότητας με θυμάρι, πρόπολη, tea tree και τσουκνίδα, ενισχύει την υφή των μαλλιών και βελτιώνει την ελαστικότητα, σχηματίζοντας μια προστατευτική ασπίδα κατά των περιβαλλοντικών ζημιών. 









Spray - Lotion κατά της Τριχόπτωσης (γυναίκες) + ΔΩΡΟ

Αγωγή ( spray - lotion ) κατά της τριχόπτωσης των γυναικείων μαλλιών με λούπινο και δάφνη από την Apivita με 99% φυσικά συστατικά. Αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών, δυναμώνει και θρέφει με το λούπινο, το δεντρολίβανο, το ginseng, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Ενυδατώνει τα μαλλιά και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής με μέλι, αλόη, λεβάντα και γλυκόριζα, ενισχύει την υφή των μαλλιών και βελτιώνει την ελαστικότητα, σχηματίζοντας μια προστατευτική ασπίδα κατά των περιβαλλοντικών ζημιών.




Skin, Nails & Hair Formula

Είναι μια προηγμένη διατροφική φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για να προάγει την καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Παρέχει διατροφικά στοιχεία απαραίτητα για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, όπως οργανικό θείο, βιταμίνη C, προλίνη, λυσίνη, οργανικό πυρίτιο και κιτρικό ψευδάργυρο.