16 Σεπτεμβρίου 2013

Tips μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια!

Φαγούρα, τσούξιμο, δυσφορία, κοκκίνισμα, πρήξιμο.. αυτά είναι μερικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν τα ευαίσθητα μάτια με το μακιγιάζ. Ακολουθείστε τις συμβουλές μας και δε θα χρειάζεται να υποφέρετε!


Kρεμώδης σκιά: οι ματ σκιές μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για τα ευαίσθητα μάτια. Οι σκιές σε μορφή σκόνης είναι πολύ πιθανό να ερεθίσουν τα μάτια σας. Η σύνθεση των σκιών σε κρεμώδη μορφή είναι πιο απαλή και μπορείτε να την προτιμήσετε.

Καθαρά πινέλα: η καθαριότητα στα πινέλα είναι ίσως πιο σημαντική και από την ποιότητα των προϊόντων μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαμπουάν για να καθαρίσετε τα πινέλα σας και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Το ντεμακιγιάζ και τα μάτια σας! Το ντεμακιγιάζ είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ειδικά όταν έχετε ευαίσθητα μάτια. Φροντίστε να έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας έστω από τα μάτια πριν τον ύπνο έτσι ώστε το πρωί να μην απειλήστε από πρήξιμο ή κοκκινισμένα μάτια!

H αντικατάσταση: το να θυμάστε να αντικαθιστάτε τα καλλυντικά σας με καινούργια μπορεί κάποιες φορές να σας δυσαρεστεί, ειδικά όταν χρειαστεί να απορρίψετε προϊόντα. Όμως, μια τέτοια ενέργεια μπορεί να είναι σωτήρια μιας και είναι μάταιο να χρησιμοποιούμε προϊόντα που μας κάνουν κακό.

Προσοχή στη μάσκαρα: χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο είδος και την ποιότητα της μάσκαρας που θα επιλέξετε. Προτιμήστε μια "φυσική" μάσκαρα χωρίς να χαρίζει υπερβολικό έξτρα μήκος ή όγκο. Τέτοια προϊοντα συνήθως έχουν πιο "βαριά" σύνθεση και δεν αποκλείεται να εντείνουν τον ερεθισμό στα ευαίσθητα μάτια σας. 




Η εταιρία Avene εξειδικεύεται στο μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια.

H μάσκαρα Couvrance είναι μάσκαρα υψηλής ανοχής, η οποία διαχωρίζει, τονίζει και ανασηκώνει την βλεφαρίδα. Με καινοτόμο βουρτσάκι που αποτρέπει το κόλλημα των βλεφαρίδων μεταξύ τους και τη δημιουργία κόμπων.  Συνδυάζει όγκο, διαχωρισμό, φυσικά καμπυλωτό σχήμα. 
Κατάλληλη για ευαίσθητα μάτια, ευαίσθητο δέρμα και άτομα που φορούν φακούς επαφής.

Διατίθεται σε δύο χρώματα: