26 Σεπτεμβρίου 2013

Ανδρικό ξύρισμα: μάθετε τα μυστικά του

Αποτελεί τον «μπελά» εκατομμυρίων ανδρών στον κόσμο καθώς σχεδόν καθημερινά δίνουν μάχη με ξυραφάκια, λεπίδες ή ξυριστικές μηχανές. Μάθετε τα μυστικά του ανδρικού ξυρίσματος και αφήστε πίσω σας τις χρονοβόρες –και συχνά ανεπιτυχείς- διαδικασίες. 




Ξύρισμα δυο ώρες μετά τον ύπνο!
Οι περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να ξυριστούν αμέσως μόλις ξυπνήσουν το πρωί. Πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη συνήθεια καθώς το πρόσωπο μετά τον ύπνο είναι ακόμη ελαφρώς πρησμένο και αρκετές τρίχες είναι «χωμένες» μέσα στο δέρμα. Επιλέξετε να ξυριστείτε τουλάχιστον 2 ώρες αφού ξυπνήσετε, καθώς διαφορετικά δεν θα έχετε και το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τα βασικά συστατικά
Ζεστό νερό, αφρός ή gel ξυρίσματος και φυσικά ένα ξυράφι με κοφτερές λεπίδες. Οι ξυριστικές μηχανές αποτελούν ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο που θα αναπτύξουμε άλλη φορά. Αυτά είναι τα βασικότερα συστατικά για ένα επιτυχημένο και αποτελεσματικό ξύρισμα. Το ζεστό νερό, ανασηκώνει τις τρίχες από το δέρμα και το ελαφρύ μασάζ με τον αφρό ή το gel βοηθούν την τρίχα να μαλακώσει. Έτσι, είστε σχεδόν έτοιμοι για την επόμενη φάση.

Η σωστή τακτική
Εδώ, οι απόψεις των… ειδικών, διίστανται. Πολλοί άνδρες είναι οπαδοί του κόντρα ξυρίσματος και άλλοι του ξυρίσματος σύμφωνα με τη φορά της τρίχας. Ποια είναι η καλύτερη τακτική; Αν επιλέξετε το κόντρα ξύρισμα, αυξάνετε τις πιθανότητες για ερεθισμούς ή τραύματα στο δέρμα αλλά το ξύρισμά σας είναι περισσότερο αποτελεσματικό καθώς η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα. Αν πάλι επιλέξετε το ξύρισμα σύμφωνα με τη φορά της τρίχας, τότε αποφεύγετε τους ερεθισμούς αλλά το ξύρισμά σας δεν είναι ιδανικό καθώς δεν αφαιρούνται όλες οι τρίχες. Η χρυσή τομή: ένα προσεγμένο ξύρισμα σύμφωνα με τη φορά των τριχών και στη συνέχεια ένα σύντομο και αποτελεσματικό κόντρα ξύρισμα για τέλειο αποτέλεσμα.
Χρήσιμα tips
-Το βασικότερο συστατικό για ένα τέλειο ξύρισμα, είναι η… εμπειρία! Οι πολύτιμες γνώσεις περνάνε από πατέρα σε γιο ενώ το χεράκι της έχει βάλει πλέον και η τεχνολογία με τα νέα, εξελιγμένα προϊόντα ξυρίσματος που κυκλοφορούν στην αγορά. Προτιμήστε ξυραφάκια με πολλαπλές (και όχι μόνο μία) λεπίδες ξυρίσματος για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
-Οι πιο… επιδέξιοι και πατροπαράδοτοι, χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μία λεπίδα-σαν αυτή που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί μπαρμπέρηδες. Το μονό ξυράφι είναι πιο αποτελεσματικό καθώς ξυρίζει βαθύτερα και ακολουθεί την φορά του προσώπου, όμως χρειάζεται μεγάλη εμπειρία στη χρήση καθώς ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγάλος.

-Δώστε ιδιαίτερη βάση στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Πλέον, και οι άνδρες έχουν τα «καλλυντικά» τους. Μια κρέμα ενυδάτωσης είναι απαραίτητη μετά το ξύρισμα ενώ και η κρέμα απολέπισης πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα προκειμένου να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να επιτύχετε καλύτερο αποτέλεσμα στο ξύρισμα.
-Επιλέξτε με προσοχή τα συστατικά κάθε κρέμας που βάζετε στο πρόσωπό σας. Οι κρέμες που εμπεριέχουν αλόη, είναι οι ιδανικότερες καθώς βοηθούν στο ξύρισμα καταπραϋνοντας τους ερεθισμούς που πιθανόν θα προκληθούν με το ξυράφι.

-Το after shave πέρα την απαραίτητη τελευταία «πινελιά» αρώματος που θα προσθέσει στο δέρμα, χρειάζεται και για έναν ακόμη λόγο. Ειδικότερα, με το καθημερινό ξύρισμα, το ανδρικό δέρμα καταπονείται σημαντικά. Επιλέξτε λοιπόν ένα after shave με φυτικά συστατικά (βιταμίνη Ε, προβιταμίνες, εκχυλίσματα από βύνη/ βερίκοκο/αλόη κ.λπ.) για να καταπραϋνετε το ταλαιπωρημένο σας δέρμα και να το προετοιμάσετε για το… επόμενο ξύρισμα! 

Πηγή:clickatlife.gr

Δοκιμάσαμε και προτείνουμε




Ο αφρός ξυρίσματος Αψέντι του Korres βοηθά το ξυράφι να γλιστράει και εξασφαλίζει βαθύ και εύκολο ξύρισμα. Το ουδέτερο pH διατηρούν το φυσιολογικό υδρολιπιδικό μανδύα της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα Αψιθιάς, πλούσιο σε αιθέρια έλαια και φλαβονοειδή, καταπραΰνει και προστατεύει από ερεθισμούς. Το έλαιο αμύγδαλου μαλακώνει την τρίχα διευκολύνοντας το ξύρισμα ενώ αφήνει την επιδερμίδα φρέσκια και ενυδατωμένη.


 
Μη λιπαρό γαλάκτωμα Vetiver του Κορρέ για τη φροντίδα μετά το ξύρισμα. Το εκχύλισμα από Ginseng διευκολύνει την πρόσληψη νερού και θρεπτικών συστατικών από την επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας την υγιή εμφάνιση του δέρματος. Οι αντισηπτικές ιδιότητες της Καλέντουλας και η στυπτική δράση της Αμαμελίδας προστατεύουν αποτελεσματικά από τους ερεθισμούς. Η Αλόη και η προβιταμίνη Β5 καταπραΰνουν τη φλόγωση και τις κοκκινίλες, ενώ ενυδατώνουν το δέρμα.
ΔΩΡΟ: Αφρόλουτρο Vetiver, σε κανονικό μέγεθος (250ml).